Verstopte afvoer: toilet, badkamer, keuken of riool?

Verstopte afvoer kan meerdere oorzaken hebben

Een verstopte afvoer is echt vervelend, maar komt als het goed is niet vaak voor.  Water dat niet weg kan stromen in combinatie met afvalresten zorgt voor een onaangename geur. Wat ook vervelend is, dat de gootsteen, wasbak, douche of bad even niet meer gebruikt worden. Anders ontstaat overstroming of lekkage. Sommige verstoppingen zijn eenvoudig zelf te te verhelpen. Voor een verstopt riool kan je terecht bij de . Ook kan je bellen met 123loodgieter. Wat kan je doen om een verstopte afvoer te voorkomen?

Totale verstopping en lokale verstopping

Totale verstoppingen van de afvoer  kan je bijna zelf niet oplossen. Vaak is het zo dat er op meerdere plekken in de afvoer een probleem zit. De verstopte afvoer zou bijvoorbeeld ook kunnen komen door verstopping in de gemeentelijke riolering. Het is dus belangrijk  het erfscheidingsputje te checken.

Als het putje leeg is ligt het probleem op uw eigen terrein en komen de kosten van een loodgieter voor uw rekening. Een vol putje zou echter op een verstopping in de gemeentelijke riolering kunnen duiden. In dit geval zouden de kosten voor de verstopping verhaald kunnen worden op uw gemeente. Je kan een verstopt riool melden bij de gemeente Amsterdam.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *