loodgieter amsterdam u ziet hier een cv ketel

CV ketel kopen tips bij het uitkiezen van een nieuwe combiketel

CV ketel kopen waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe cv ketel

CV ketel kopen? Na 15 jaar is een ketel meestal aan vervanging toe.  Er zijn veel soorten cv ketels. Welke type ketel kies je? Waar let je op bij de aankoop van een nieuwe CV ketel? De aanschaf van een nieuwe cv ketel is niet goedkoop dus het is belangrijk dat je kiest voor een ketel die bij jouw woonsituatie past. 5 punten die je helpen bij de keuze van je cv ketel.

1.  Doe de cv ketel koopwijzer. Zo zie je gelijk welk type cv ketel jij nodig hebt.

2. Als je het juiste type cv ketel hebt bepaald vraag je offertes aan.  Offertes zijn altijd vrijblijvend en gratis. Je totale kosten bestaan altijd uit 2 onderdelen. De prijs voor de combiketel en de installatiekosten. Deze kosten verschillen altijd erg per woonsituatie, maar kunnen wel 40% tot 50% van de totaalprijs uitmaken. Vandaar dat het van belang is dat de monteur of installateur jouw woonsituatie kent.

3. Beoordeel de offertes van de cv ketels goed. Offertes kunnen sterk van elkaar verschillen. Let op wat je nu eigenlijk krijgt. Gebruik bijvoorbeeld een checklist om offertes te vergelijken.

4. Je bent nu al dichtbij de koop van je nieuwe cv ketel. Spreek de laatste zaken nog eenmaal goed door met de installateur.

5. Onderhoud je nieuwe CV ketel goed door een onderhoudscontract. Goed en regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je langer geniet van je cv ketel. En dat je veel zuiniger stookt!

Op deze foto ziet u een cv ketel van intergas een onderhoudsbeurt cv ketel is raadzaam

Onderhoudsbeurt CV ketel: overbodige luxe of geld besparen?

Onderhoudsbeurt cv ketel: 5 redenen om je cv jaarlijks te laten controleren

Je cv ketel doet het nog prima. Eigenlijk heb je nooit problemen met de centrale verwarming. En zo hoort het ook!
Toch is het slim om je ketel jaarlijks te laten nakijken en schoonmaken. 123 loodgieter kan je hierbij helpen en als het nodig is adviseren. Wij hebben dan ook speciale onderhoudscontracten om je centrale verwarming jaarlijks te checken.

Een onderhoudsbeurt cv ketel terwijl de centrale verwarming prima werkt. Waarom eigenlijk?

Lees meer

Verstopte afvoer: toilet, badkamer, keuken of riool?

Verstopte afvoer kan meerdere oorzaken hebben

Een verstopte afvoer is echt vervelend, maar komt als het goed is niet vaak voor.  Water dat niet weg kan stromen in combinatie met afvalresten zorgt voor een onaangename geur. Wat ook vervelend is, dat de gootsteen, wasbak, douche of bad even niet meer gebruikt worden. Anders ontstaat overstroming of lekkage. Sommige verstoppingen zijn eenvoudig zelf te te verhelpen. Voor een verstopt riool kan je terecht bij de . Ook kan je bellen met 123loodgieter. Wat kan je doen om een verstopte afvoer te voorkomen?

Totale verstopping en lokale verstopping

Totale verstoppingen van de afvoer  kan je bijna zelf niet oplossen. Vaak is het zo dat er op meerdere plekken in de afvoer een probleem zit. De verstopte afvoer zou bijvoorbeeld ook kunnen komen door verstopping in de gemeentelijke riolering. Het is dus belangrijk  het erfscheidingsputje te checken.

Lees meer